wtorek, 29 sierpnia 2017

WEGAŃSKA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI




SKŁADNIKI:
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mielonego lnu
  • 1 łyżka mielonego ostropestu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 mała papryczka chili (ja mam suszone)
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia
  • sól

PRZYGOTOWANIE:
  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka i razem z czosnkiem podsmażyć. Dodać wszystkie przyprawy i potrzymać na patelni jeszcze ok 1 minuty.
  2. Fasolę odsączamy i wsypujemy do naczynia. Dorzucamy cebulę z dodatkami i wszystko razem blenderujemy. Do smaku dodajemy soli.
  3. Pastę możemy trzymać w lodówce ok tygodnia.
Guten Appetit!

Marie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz