CIASTO:
- 400 g mąki
- pół łyżeczki soli
- 2 jajka
FARSZ:
Z mąki, soli, jajek i 120 ml wody zrób ciasto.
- 2 cebule
- 50 g boczku
- 10 g masła
- 300 g mięsa mielonego (najlepiej mieszane)
- sól, pieprz
- pęczek koperku
- 200 g gęstej śmietany
PRZYGOTOWANIE:
Wyrabiaj je ręcznie aż będzie gładkie i elastyczne.
Cebulę drobno posiekaj i smaż do zarumienienia.
Cebulę drobno posiekaj i smaż do zarumienienia.
Boczek pokrój w drobną kosteczkę i połącz z cebulą oraz mięsem mielonym.
Dolej do farszu 4 łyżki wody i dopraw według uznania solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj cieniutko i klej pierogi - wiesz na pewno jak :)
Pierożki mają być niewielkie.
Gotuj w osolonej wodzie.
Gotuj w osolonej wodzie.
Podawaj ze śmietaną i posiekanym koperkiem.
Guten Appetit!
Marie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz