niedziela, 22 października 2017

PIEROGI SYBERYJSKIE





CIASTO:
  • 400 g mąki
  • pół łyżeczki soli
  • 2 jajka

FARSZ:
  • 2 cebule
  • 50 g boczku
  • 10 g masła
  • 300 g mięsa mielonego (najlepiej mieszane)
  • sól,  pieprz
  • pęczek koperku
  • 200 g gęstej śmietany
PRZYGOTOWANIE:

Z mąki, soli, jajek i 120 ml wody zrób ciasto. 
Wyrabiaj je ręcznie aż będzie gładkie i elastyczne.
Cebulę drobno posiekaj i smaż do zarumienienia. 
Boczek pokrój w drobną kosteczkę i połącz z cebulą oraz mięsem mielonym. 
Dolej do farszu 4 łyżki wody i dopraw według uznania solą i pieprzem. 
Ciasto rozwałkuj cieniutko i klej pierogi - wiesz na pewno jak :) 
Pierożki mają być niewielkie.
Gotuj w osolonej wodzie.
Podawaj ze śmietaną i posiekanym koperkiem.

Guten Appetit!

Marie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz