SKŁADNIKI:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 czerwone cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mielonego lnu
- 1 łyżka mielonego ostropestu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 mała papryczka chili (ja mam suszone)
- garść świeżej natki pietruszki
- 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia
- sól
PRZYGOTOWANIE:
- Cebulę obrać, pokroić w piórka i razem z czosnkiem podsmażyć. Dodać wszystkie przyprawy i potrzymać na patelni jeszcze ok 1 minuty.
- Fasolę odsączamy i wsypujemy do naczynia. Dorzucamy cebulę z dodatkami i wszystko razem blenderujemy. Do smaku dodajemy soli.
- Pastę możemy trzymać w lodówce ok tygodnia.
Guten Appetit!
Marie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz