czwartek, 8 lutego 2018

PODUSZKOWIEC



SKŁADNIKI:

Masa czekoladowa:
  • jajka 5 szt
  • maka 220 g
  • cukier 180 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olej 125 ml
  • woda 125 ml
  • kakao gorzkie 3 łyżki
Masa serowa:
  • serek homogenizowany naturalny 500g
  • budyn waniliowy 1 opakowanie
  • cukier 100 g


PRZYGOTOWANIE:
  • Żółtka utrzyj z połową cukru na puszystą , kremową masę.  Dodaj olej i wodę. Utrzyj ponownie. Białka ubij z resztą cukru na sztywną pianę i dodaj do masy żółtkowej. Do tego przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie wymieszaj. Następnie przelej na wysmarowaną tłuszczem i posypana maka blache. Wyrównaj powierzchnię.
  • Ser, budyn i cukier dokładnie wymieszaj. Przełóż do woreczka foliowego , utnij róg i wyciśnij masę na kakaowe ciasto tworząc kwadraty (czy też kratkę). 

  • Piecz w temp. 180 st.C. przez 35 do 40 minut.

Guten Appetit!

Marie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz