SKŁADNIKI:
Masa czekoladowa:
- jajka 5 szt
- maka 220 g
- cukier 180 g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- olej 125 ml
- woda 125 ml
- kakao gorzkie 3 łyżki
Masa serowa:
PRZYGOTOWANIE:
- Żółtka utrzyj z połową cukru na puszystą , kremową masę. Dodaj olej i wodę. Utrzyj ponownie. Białka ubij z resztą cukru na sztywną pianę i dodaj do masy żółtkowej. Do tego przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , delikatnie wymieszaj. Następnie przelej na wysmarowaną tłuszczem i posypana maka blache. Wyrównaj powierzchnię.
- Ser, budyn i cukier dokładnie wymieszaj. Przełóż do woreczka foliowego , utnij róg i wyciśnij masę na kakaowe ciasto tworząc kwadraty (czy też kratkę).
- Piecz w temp. 180 st.C. przez 35 do 40 minut.
Guten Appetit!
Marie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz