SKŁADNIKI:
- 400 g płatów śledziowych (ja użyłam takich w oleju)
- 1 średnie jabłko
- 1 duża cebula
- 2 duże ogórki konserwowe
- 250 g śmietany 18%
- 200 ml śmietany 30%
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki octu
- sól. pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj sobie naczynie w które będziesz wrzucać wszystkie produkty i które zmieści się w lodówce.
Płaty śledziowe pokrój w kostkę taka 2 na 2 cm. Dodaj do naczynia.
Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do naczynia.
Ogórki konserwowe i cebulę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do naczynia.
Dolej do wszystkiego śmietany i ocet.
Wsyp ziele angielskie i liście laurowe.
Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Zostaw pod przykryciem w lodówce najlepiej na noc.
Guten Appetit!
Marie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz