piątek, 22 września 2017

ŚLEDZIE W ŚMIETANIE



SKŁADNIKI:
  • 400 g płatów śledziowych (ja użyłam takich w oleju)
  • 1 średnie jabłko
  • 1 duża cebula
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • 250 g śmietany 18%
  • 200 ml śmietany 30%
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki octu
  • sól. pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj sobie naczynie w które będziesz wrzucać wszystkie produkty i które zmieści się w lodówce.
Płaty śledziowe pokrój w kostkę taka 2 na 2 cm. Dodaj do naczynia.
Jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do naczynia.
Ogórki konserwowe i cebulę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do naczynia.
Dolej do wszystkiego śmietany i ocet.
Wsyp ziele angielskie i liście laurowe.
Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Zostaw pod przykryciem w lodówce najlepiej na noc.

Guten Appetit!

Marie




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz